Livsstil,  Må bra

Rutiner som får mig att må bra, del 1

Denna artikel innehåller ett reklamsamarbete med Trend Rehab, vilket innebär att om du använder min rabbatkod petraeleonora när du gör ett köp så får jag ersättning. Jag rekommenderar bara produkter och tjänster jag verkligen tycker om och använder.

Jag har en del rutiner för mig som får mig att må bättre. Under åren har jag utforskat och tweekat, vilket jag förmodligen kommer fortsätta göra så länge jag lever, och idag ser det ut så här på ett ungefär. Jag börjar min morgon med att kliva upp och…

Skaka

Det betyder att jag är mjuk i knäna och gungar, jag låter axlarna, armarna och nacken gunga med alldeles mjuk i kroppen som gelé. Samtidigt vrider jag mig från sida till sida. Det vill säga, jag gungar från sida till sida, fram och tillbaka. Det gör jag tills jag känner mig varm i kroppen. Då börjar jag hoppa och gör några simtag upp över huvudet i luften. Lite mer skak och sen gör jag en kroppsgäsp. Jag tar ett djupt andetag, sträcker på armarna över huvudet, lutar åt vänster och höger. Sen fortsätter jag sträcka på mig i zigzag ner mot golvet och andas ut när jag är nere med händerna i golvet. Den här rutinen hjälper mig att vakna och få igång kroppen. Ömhet och stelhet försvinner och fascian börjar flöda. Så upp och hoppa är bokstavligt för mig.

Sen skrapar jag tungan och borstar tänderna som vanligt folk. Min örtlärare Kami McBride har ett bra inlägg med video om tungskrapning (på engelska).

Solljus

Eller vanligt folk….. Jag kliver ut i morgonrocken, barfota, på balkongen sommar som vinter för att fånga det första ljuset. En del menar att den här rutinen är viktig för att kalibrera sin egen inre klocka och öka energin. Gärna flera gånger om dagen, tänk morgon middag kväll, med soljuset i nyllet. Då utan solglasögon så ljuset går in o ögat. Och för mig som har utmattningar i bagaget känns det som en bra möjlighet att ta. Där står jag alltså i gryningen, hälsar dagen och trädgården godmorgon och borstar mina tänder. Innan frukost. Många borstar ju tänderna e f t e r frukosten men jag gillar att få bort beläggningen innan jag äter och dricker. Jag vill inte ha i mig den igen när kroppen redan rensat ut det en gång. Efter tandborstning, klädning och lite piff är det dags för…

Citronvatten

När jag kommer ner i köket har jag lyxen att bara behöva pressa i citronen i vattnet och fylla på varmvatten. Resten har min partner redan gjort när han gjorde i ordning sitt citronvatten. Hela receptet hittar du i denna tidigare artikel om min osociala morgonrutin. Efter det mediterar jag i 20 min. Då hinner citronvattnet rensa upp och stärka upp min matsmältning innan dagen drar igång.

Meditation

Efter jag har druckit mitt citronvatten så ska det som sagt verka. Då mediterar jag i 20 min. Ibland mediterar jag till helande frekvensmusik, ibland efter mantran som jag fick när jag gick en meditationskurs och ibland efter en guidad meditation. Det känns bra att jag lagt in meditationen som en rutin, annars är det så lätt att glömma bort. Medan jag mediterar sitter jag på min ….

IR-matta

Jag har en värmedyna med IR teknologi från Trend Rehab. Värmen sprids över stenarna i mattan och in i min kropp. Medan madrassen värmer upp smälter min kropp ner i dynan. Mattan är utrustad med Jade och Turmalinstenar som stöttar och hjälper kroppens läkning på olika sätt. Snabbt efter jag skaffade mattan hamnade den på favoritplatsen av stöd för min läkning och mitt välmående. Jag ska ge den en helt egen artikel längre fram så du får veta allt bra jag tycker om den.

Jag har lyckats fixa så du får 20%rabatt om du använder koden petraeleonora när du handlar i TrendRehabs webshop.

Promenader

På lunchen går jag ofta en lugn promenad. Både för solljuset som du redan läst och för att hjälpa matsmältningen lite på traven. Nu har det kommit fram att det är bättre att strosa runt lite i minst 10 min efter maten än att lägga sig på sofflocket. Vissa dagar drar sofflocket mest. Jag försöker känna in varje dag vilken rutin kroppen vill ha just den dagen. Och oftast drar luften, ljuset (vädret spelar ingen roll, det kan vara mulet det gör inget) och rörelsen. En lunchpaus helt enkelt. Vissa dagar kan jag till och med behöva….

Sensingyoga

Jag hittade Sensingyogan och Mia Elmlund i den där appen som är en rosa fotodagbok. Det är Mia som lärt mig att skaka på morgonen ocksǻ. Jag har till och med infört skakningar på samlingen på jobbet. Alla känner sig skitlöjliga och bara det är värt en hel del. Mia har flera olika pass på tuben och till lunchrasten brukar jag välja ett kortare på kanske 15-20 min utan onödigt prat. Är jag ledig och hemma gör jag gärna något längre pass och det finns tom nån föreläsning att lyssna på också.

Sensingyogan har hjälpt mig massor med min värk i kroppen. Jag känner mig mycket smidigare och mer smärtfri när jag gör sensingyogan regelbundet som rutin. Ibland lägger jag in nån rörelse här och där bara för att gnugga eller gunga loss någon stelhet. Jag rekommenderar verkligen sensing, love it!

Efter jobbet brukar jag försöka komma iväg åtminstonde en dag i veckan för…. det tar vi i del 2.

Lämna ett svar