Livsstil,  Må bra

Rutiner som får mig att må bra, del 2

Denna artikel innehåller ett reklamsamarbete med Trend Rehab, vilket innebär att om du använder min rabbatkod petraeleonora när du gör ett köp så får jag ersättning. Jag rekommenderar bara produkter och tjänster jag verkligen tycker om och använder

Jag har en del rutiner för mig som får mig att må bättre. Under åren har jag utforskat och tweekat, vilket jag förmodligen kommer fortsätta göra så länge jag lever, och idag ser det ut så här när jag har gått från jobbet på ett ungefär….

Kallbad

Skönast är det på vintern men jag badar även på sommaren. På så vis laddar jag på negativa elektroner. Vi människor består till större delen av vatten och funkar ungefär som ett batteri. Det finns massor som drar energi från oss, positiva elektroner, så som olika föroreningar, elektronik, inomhusluft, stadsluft mm. Ett dopp i ett vattendrag eller ännu hellre havet ( mer salt som leder mer negativa elektroner ) ger det en direktuppladdning. På vintern tillkommer kylterapin som har sina positiva effekter på kroppen. För mig var det ett bra sätt att bryta ångest och slippa panikångestattacker. När jag kände att de var på G bad jag min partner att köra mig till närmsta vattenhål. Nu var det till och med flera år sen jag hade nån attack tack och lov.

Jag har skrivit om bara kallbad i den här artikeln.

Bowenterapi

Jag går på Bowenbehandlingar regelbundet, eller så ofta som min plånbok tillåter. Jag upplever att Bowen är den enda terapeutiska behandlingen som fått min läkning att gå framåt, eller i alla fall förändras. Allt annat har liksom hjälpt i stunden med bowen sätter fart på kroppen så den jobbar själv i upp till fem dagar efteråt. Himla trevlig terapi och RM-kliniken har hjälpt mig så mycket.

Vibbrationsplatta

När jag kommer hem efter jobbet ställer jag mig ofta på min vibbrationsplatta för att skaka ur mig jobbdagen och få igång mitt flöde lite extra. Den har gjort underverk med mina inre lite mer dålda muskler. Läs, bäckenbotten. Jag känner mig mycket mer stärkt och kan nu mer åka skidor utan att känna som att benen ska fara åt alla möjliga olika håll. Nu har jag kontroll. Och, jag småskvätter inte längre när jag asgarvar, halkar till eller nyser. Det, är frihet det!

Vibbroplattan kommer också från TrendRehab och jag har lyckats fixa så du får 20%rabatt om du använder koden petraeleonora när du handlar i deras webshop.

Amenita Muskaria

Ibland på tidiga kvällen dricker jag te eller tinktur av Amenita Muskaria. Hon är en underbar svamp som hjälpt mig att släppa min oro och få ihop mina världar. Det är så hon jobbar, suddar liksom ut dualiteter och hjälper till att se helheten och kopplingarna.

Stjärnskådning

Medan jag borstar tänderna går jag ut på balkongen precis som jag gör på morgonen. Men nu för att visa kroppen att det är kväll och snart dags att somna. På vintern ser jag upp på stjärnorna och ibland månen, på sommarn är det ju fortfarande ljust här uppe, men de infraröda strålarna på kvällen ger ändå min inre klocka det den behöver för att orientera sig under dygnet.

Ögonmask

När det är dags att sova tar jag på mig min ögonmask. Då blir det så mörkt det kan bli och det är viktigt för vår cirkadiska rytm (den inre klockan). När det är mörkt sover eller vilar vi och när det är ljust är vi vakna, då mår kroppen som bäst. Min pappa berättade att det visst fanns någon forskning på det här och att nån tv-doktor rekommenderat ögonmask så nu sover han också med det. Kul tycker jag.

Sen har jag även ullsockor på fötterna för jag kan då rakt inte somna om jag har kalla fötter. Ibland krävs det tom en värmeflaska för att få liv i fossingarna. Men oftast räcker ull sockor.

Tejpad mun

Något annat superviktigt är ju vår andning och då finns det ett trick med att tejpa igen munnen för att främja näsandning på natten. Det är med näsan vi ska andas. Då kan kroppen filtrera bort en massa bakterier och virus innan luften gå ner i lungorna. Vi får i oss mer syre än med munandning och tänderna mår också bättre.

Nu äntligen kan jag somna som en liten prinsessa.

Lämna ett svar