Kreativt,  Livsstil

Inredningsuppdrag: Veras första egna rum

Inredningsuppdrag: Vera är 8 år och hon har precis fått sitt första egna rum. Veras mamma renoverar ett gammalt bönehus och i stället för scen har nu stora salen sex rum i två våningar. Veras mamma bad mig om hjälp och gav mig ännu ett inredningsuppdrag. Eftersom budgeten är begränsad fick jag fria händer med det jag kunde hitta i huset. Jag älskar sånt!

Bilden visar hur rummet såg ut innan jag började inreda. Det där var inte riktigt sant. Jag har städat innan. Jag var så ivrig att börja att jag glömde fota innan jag städade.

Tänk dig samma rum och samma yta fast med alla saker och kläder på golvet istället, då får du en mer rättvis bild.

Det här är också en bild på hur det såg ut före. Den lilla ”bänken” under snedtaket är byggd för att Veras mammas sovrumsfönster sträcker sig ända upp till sittbrädan och istället för att få ett titthål ner i mammas säng fick Vera en liten bänk.

Himla praktiskt för alla extra kuddar och filtar som behövs när Vera och hennes kompisar bygger kojor.

Det första jag gjorde var att hänga upp en sänghimmel som inhandlats på loppis. Sängbordet hittades på nedervåningen med verktyg i.

En tager vad en haver… Känt sen länge

Ur med verktygen och upp med det lilla skåpet. En bild på rummets ägarinna själv sattes upp ovanför det nya nattduksbordet.

Vid fotändan av sängen sitter det fantastiska fönstret som inbjuder till många mysstunder med böcker, kuddar och mjuka filtar. Även puffen fick flytta dit, något ska hon ju kunna lägga upp fötterna på när hon chillar (Veras eget uttryck).

Och ser det inte alldeles magiskt ut. Tänk att krypa upp där med en kopp te och en bok, se älven flyta förbi samtidigt som du vänder sida i boken.

Ljuset är helt magiskt på eftermiddagen. Från fönstret syns allt från bergen med skogen, ängar och älven som rinner förbi på andra sidan vägen beroende på vilken vinkel du kikar ut.

Den vita hyllan fick byta plats med klädskåpet för att ljusinsläppet inte skulle dämpas av det mörkare  skåpet, vilket också band ihop myshörnan med bokhyllan som också kan tjäna som till exempel ett kök om det skulle vara den leken som vill lekas just då.

Ljusstaken på väggen har min pappa gjort vilket är lite roligt för Vera älskar den. Det blev fint att rama in några av ugglorna med den.

Vagnen är ett containerfynd. Tänk att någon vill slänga något så vackert. Själv förstår jag mig inte på designen på dockvagnar längre. Knappt barnvagnar heller för den delen, de var så mycket mer stilrena förr. Nu är det för mycket tjafs på dem. Nåväl. Inredning var fokus idag…

Roliga detaljer piggar upp

En nöjd och peppad inredare, moi!

Spegeln som jag fotade mig själv i är det här lilla väggskåpet, även det ett loppisfynd. Senare ska vi byta ut knoppen på skåpet.

Plåtasken ovanpå har Vera själv ”fyndat” på tippen där hon ofta hittar olika skatter.

Jordgloben vill Veras mamma göra om till en taklampa och tills hon får tummen ur får den stå på Veras klädskåp (själv hoppa jag på att den får stå kvar).

Kroken fick en liten extra tvist med ett huvud som saknade kropp från leksakslådan. Synd på ett sånt snyggt hår att inte få en hedersplats tänkte jag.

Snyggaste håret, synd att gömmas bort.

Veras mamma hade köpt en ny röd matta till Veras rum fast jag valde att ha kvar den gröna mattan efter som att det är rätt bra fart i Vera och grönt kan ha lugnande effekt. Jag tänker att det kan vara fint att få en möjlighet att samla ihop sig och hämta kraft i sitt egna rum. Det är mycket liv och rörelse både i skolan och även hemma i huset med alla syskon.

Den röda mattan hamnade istället hos en av Veras storebröder, det kan du läsa här: Neos pricksäkra tonårsrum.

Vera hade inte en aning om att jag fixade till hennes rum vilket blev en fantastisk lyckad överraskning. Både Vera hennes mamma och jag är toppennöjda.

Lämna ett svar