Livsstil,  Ren skönhet

Nopoo och deodranter både högt och lågt.

Jag som förespråkar Nopoo och gör min egen deo själv förfasas över lanseringen av Intimdeo. Varför gör vi så här mot våra kroppar? Vi har ju svettkörtlarna som ett utrensningssystem för att rena kroppen. RENA. Om kroppen inte får svettas ut skiten, var tar den vägen då? Den är viktig att fundera kring.

Jag vill lukta människa och mitt underliv är inget jag vill stoppa okända ämnen i, absolut inte något som blockerar. Det finns ju massor med sätt att ta hand om sin kropp utan att tillföra massa snuskiga  ämnen i våra känsligaste vrår. Vatten, frihet och en burk kokosolja löser det mesta.

Jag blir ledsen när jag tänker på hur vi uppmanas att se ut och vara någon/något annat än vad vi är. Att vi ska göra om våra kroppar och täcka för, kamouflera och ändra om. Kroppen som är ett perfekt och alldeles fantastiskt system som är uppbyggt för att hålla dig och mig friska och alerta.

Och för den som undrar… jag doftar underbart som jag är.

(recept till min armhålsdeo hittar ni här, till underlivet är det vatten, luftning och kokosolja om jag känner mig torr).

Tillägg: Maria Sveland är inte heller så nöjd… läs här!

3 kommentarer

 • Anonym

  Eftersom du själv använder armhålsdeo så verkar inte du heller bekväm med att lukta helt "naturligt". Var glad att du inte har problem med illaluktande skrevsvett, för oss som har det kan det kännas som en lättnad med en intimdeo på marknaden (som inte är till för att "stoppa i underlivet", utan till svettkörtlarna i ljumske och i vecket mellan insida lår och könsorgan… Men jag kör också helst nopoo, ska testa kokosolja!

  • petraeleonora

   Jag försäkrar dig om att jag luktar naturligt ändå, jag kryddar till det lite extra bara med min egna deo.
   Det är hur som haver skillnad på att stinka svett och lukta naturligt. Jag hjälper kroppen att minska på bakteriebildningen vilket gör att min egen doft står i fokus. Det känner jag mig bekväm med.
   Hoppas att det funkar för dig med.

Lämna ett svar