ateljé
Kreativt,  Livsstil

Tillbakablick i ateljén

Jag har ju lovat att vi skulle kika in och se hur det såg ut i min lilla ateljé hos Kreativ Kollektiv. Här kommer en bildkavalkad där jag berättar lite om hur jag möblerat för att kunna arbeta på bästa sätt.

Vi börjar vid skrivbordet…

Det var mycket möbler och mycket prylar som skulle rymmas på en liten yta. Plus att jag skulle ha utrymme att rita mönster och klippa tyg.

Tetris kan vi kalla det. Färgglatt och byggt på höjden.

Jag valde att ställa mitt sybord så jag kunde se både dörren och ut genom ena fönstret när jag arbetade. Samtidigt som jag hade en vägg i ryggen. Det vill säga en god överblick över mitt lilla skyffe.

Det är så värt att se hela tygskatten och inspireras när jag låter tankarna fara iväg. Som en vitamin injektion. Fast genom ögat!

Det var så fint att kunna följa ljuset under dagen genom de två fönsterna. Det ena framför mig

och det andra snett bakom. Ovanför fönstret hade jag min skydds-superhjälte som vakade över mig.

Möbleringen visade sig även väldigt lyckat när jag fick besök. Då satte de sig i fåtöljen mitt emot mitt arbetsbord. Då blev det ännu trevligare att arbeta.

Ovanför sybordet hade jag gammal köksinredning med redalådor. Perfekt för alla småpryttlar och andra typiska viktigheter som behövs i skapandet. Det var som att det var meningen att hyllorna skulle sitta där. Det fanns knappt en centimeter kvar av väggen när hyllorna kom upp. Som handen i handsken alltså.

Mitt emot skrivbordet, hyllan.

Mitt emot skrivbordet stod hyllan med alla tyger, böcker och annat material. Som en enda stor anslagstavla med inspirerande färger och mönster.

Hyllan var det första i blickfånget när en klev in. Det var liksom alldeles precis innanför dörren.

På andra sidan var klipp och styrkbordet. Det funkade faktiskt helt ok att använda det till båda fast det var tyg på bordet.

Och precis utanför min ateljé hade jag mina alster tillsammans med alla andra fina kreatörer i Kollektivet.

I princip lyckades jag klämma in alla funktioner i min nya ateljé (eller ska jag kalla det studio?) inkl exponeringshylla. En del saker har  fått breda ut sig mer och andra har komprimerats. Hur som haver är jag väldigt nöjd och jag kommer göra ett inlägg inom kort.

Lämna ett svar