Kreativt

Vill du bli min Hjärtevän?

Under samarbetet med Ohlssons Tyger gick inte allt material åt och eftersom jag inte gillar spill, vare sig det gäller mat eller annat, funderade jag snabbt ut vad jag mer kunde göra av materialet. Ett av resultaten blev en liten hjärtevän… Eller en… det blev ett helt gäng de var så mysiga att göra. Min ena unge fastnade också och gjorde en egen. Bra slöjdande med andra ord!

Du behöver:
hjartevan

Ett mjukt och gosigt tyg, gärna ull.
Garn och tråd.
Hobbyfilt.
Sax.
Nål.
Fluff till fyllning.

Gör så här:

Minns du garnbollarna i det tidigare inlägget här? När de klipptes till blev det massor med mjukt fluff som passar perfekt att stoppa små hjärtevänner med.

Du behöver veta hur din vän ser ut. Börja med att skissa upp en idé, jag har alltid älskat Kawaii-figurer (sök på nätet) och eftersom de har ett enkelt formspråk passade det perfekt. Ju enklare och renare linjer den har, desto enklare att föra över figuren till levande form.

hjartevan
hjartevan
hjartevan

Klipp ut ansiktsdelen i hobbyfilten och vik ulltyget dubbel eftersom du vill ha både fram och bakdel och gör likadant med kroppen.

Nu har du alla dina delar. Nåla fast ansiktet på framsidan. Antingen kan du sy fast ansiktet för hand eller så väljer du att sy fast det med raksöm på symaskinen.

Sy dit ögon. Det räckte med två stygn när jag använde bomullsgarnet Natura från Ohlssons tyger. Det har ganska många trådar i sig och det blev alldeles lagom bulliga ögon av det.

hjartevan
hjartevan
hjartevan

Dags för lite färg på kinderna. För enkelhetens skull tog jag en tuschpenna vilket gav en perfekt rodnad på kinderna.

Sy igen nästan hela biten runt om, lämna ena sidan öppen.

Pula in fluff. Var noga med att peta in i hörnen och fyll sedan magen med lagom gos.

hjartevan

Det viktigaste! Kom ihåg att stoppa in hjärtat på rätt ställe särskilt i dessa tider då vi behöver mycket kärlek ikring oss. Fortsätt sedan och sy igen resten av kroppen.

hjartevan

Nu har du fått dig en alldeles egen hjärtevän. Vips så har också du gjort ett helt gäng. De blir till en fin present att ge bort på en födelsedag eller kanske behöver du en själv som kan rå om ditt hjärta lite extra?

Det här blogginlägget är ett samarbete med Ohlssons tyger och deras blogg Tygbloggen.

hjartevan

2 kommentarer

Lämna ett svar