Kreativt

Gör din egen Kaffekofta

Tidigare visade jag hur du kan göra en egen tehuva. Fast om du hellre vill ha kaffe har jag en lösning till det också, en kaffekofta!

Du behöver:
kaffekofta
DIYkaffekofta

Din presskanna
Ulltyg
Hobbyfilt
Tråd/garn
Sax
Måttband
Nål
En knapp

Gör så här:
kaffekofta
kaffekofta
kaffekofta

Börja med att mäta ut höjden och omkretsen på din presskanna till kaffekoftan. Se till att räkna in utrymme för handtagets plats och bredden på handtaget.

Sen mäter du ut måttet på omkretsen och höjden och klipp ut din bit av tyget.

Klipp bort utrymme för handtaget så koftan går omlott under handtaget.

kaffekofta
kaffekofta
kaffekofta

Vik över ena delen över den andra för att få likadant i andra änden.

Prova koftan och titta så den passar. Finputsa lite om du tycker det behövs. Mät ut plats för knappen och var du ska fästa din snodd som ska hålla fast knappen.

Ta garnet och klipp tre stumpar som du flätar ihop till en liten snodd.

kaffekofta
kaffekofta
kaffekofta

Sy fast snodden i ena änden av kaffekoftan. Se bara till så att den räcker runt din knapp.

Så! Knappen och öglan på plats. Nu är den klar så länge du inte vill dekorera den mer och det vill jag!

Precis som på tehuvan väljer jag att göra en pratbubbla som jag gör av hobbyfilt. Det är extra kul den här gången eftersom knappen har ett ansikte. I pratbubblan ska det broderas ”Kaffe?”.

Tips och trix:
kaffekofta

Pratbubblan av hobbyfilten fäste jag med enkla förstygn (den behöver ju inte kantas) och texten broderades med kedjestygn. Jag sydde även med langettstygn runt om hela koftan för att få den lite stadigare.

kaffekofta

Kolla vad bra det blev! Jag passade på att göra en kaffekofta till den lilla presskannan också. Fast då är det ju oftast bara en person som dricker kaffet så där fick det bli en tankebubbla med kärleksfulla tankar på kaffe istället för en fråga. Och som knäppanordning valde jag en säkerhetsnål. Vill du kan du även tova din kaffekofta av kardad ull eller tova en gammal ulltröja i tvättmaskinen och klippa ut din kofta ur.

kaffekofta

Ullen, garnet och knappen till den här koftan kommer från Ohlsson tyger eftersom det här blogginlägget är ett samarbete med dem och deras blogg Tygbloggen.

Kaffe?

Lämna ett svar