Ren skönhet

OCM-Ansiktstvätt

Som ansiktsrengöring använder jag The oil cleansing method. Eftersom jag har ganska torr hud tar jag 90% kallpressad olivolja och 10% ricinolja till mitt ansikte.

Olivoljan fungerar vårdande och närande för huden med sina vitaminer och essentiella fettsyror och ricinoljan har främst  antiinflammatoriska egenskaper samt att den har en renande och helande effekt på huden.

Oljorna blandar jag i en mörk glasflaska med pipett som gör det enkelt att få lagom mängd. Flaskan ser jag till att skaka ordentligt för att oljorna ska blanda sig ordentligt innan jag tar den mängd jag tycker passar för dagen. Ett och ett halvt rör brukar vara lagom för mig.

Sedan värmer jag oljan mellan händerna innan jag masserar in oljan ordentligt i hela ansiktet. När jag masserat klart tar jag en liten ansiktshanduk som jag blöter med så varmt vatten jag klarar och lägger på ansiktet. Den får ligga tills den blir sval då jag torkar bort oljan. Det brukar räcka att upprepa tre gånger så är oljan borta. Ångan från den varma ansiktsduken får porerna att öppna sig och ricinoljan kan gå in och verka med sin utdragande effekt.

Sedan avslutar jag med kallt vatten för att stänga porerna. Det händer även att jag sprayar med ansiktsvatten som jag gjort av kokt vatten och lite äppelcidervinäger. Eller med en örtinfusion. Oftast behövs inget mer i ansiktet men eftersom jag gillar kokosolja så mycket händer det att jag smörjer en extra gång med den.

Efteråt känner jag mig fräsch som en nyponros. Verkligen.

Ocm gör jag kanske max tre gånger i veckan på kvällarna. Övriga kvällar och morgontvätten har jag skippat. Vi kan kalla det lathetsmetoden. Jag tänker att huden kan få vila lite också. Jag får ofta kommentarer att jag har fin hy så det verkar löna sig.

Lämna ett svar