kami mcbride
Diy,  Livsstil,  Må bra,  Örter

Jag gör mina egna växtoljor utan hormonstörande kemikalier, Kami kan lära dig hur

Denna artikel innehåller ett reklamsamarbete med Kami McBride och Living Awerness, vilket innebär att om du klickar på länken och köper utbildningen så får jag ersättning. Jag rekommenderar bara produkter och tjänster jag verkligen tycker om och använder.

Kan själv är roligare med stöd av andra

Sen några år tillbaka har jag gjort egna växtoljor. Det har människor gjort i alla tider, stoppat örter i fett och smörjt in sig. Väl beprövat med andra ord. Hittills har jag bara använt olivolja men jag är lite sugen på att testa om det går med talg… hur som helst..

Vad många inte vet är kanske att det är ett utmärkt sätt att lugna sitt nervsystem, bygga motståndskraft (allt som har med örter att göra gör det) OCH ett bra tillfälle för självomsorg. Att skapa som en helig ritual med sin magiska olja är ingen dum idé i dagens tider. Särskilt inte då de oljor och krämer som går att köpa i vilken affär som helst ofta innehåller massor med hormonstörande kemikalier som du i n t e vill ha i din kropp. Du vill har harmoniska hormoner. Inte kaos.

Jag gjorde oljor redan innan jag hittade till Kami via den rosa bilddagboken i telefonen. Men jag måste ändå säga det att efter utbildningen har oljorna levlat upp, eller jag har levlat upp. Jag gör ju oftast det mesta själv, av ren nyfikenhet och lite hj**lar anamma. När jag fick chansen att gå kursen tog jag den och det är då himla trevligt att få bli guidad och få hjälp när en stöter på patrull. Kami har under 30 års tid prövat och tweakat hur hon får fram de bästa oljorna. Jag var inte ens i närheten av all den kunskapen även om jag fick till en olja och den doftade lite och typ ”funkade”. Olivoljan i sig är ju närande och lägg därtill örternas egenskaper så får du medicin på riktigt.

Jag tänkte beskriva lite kort om mina första oljor jag prövade göra efter kursen. De oljorna kan du också pröva göra för Kami har gratisvideos och ett gratiswebinar på dem. Jag länkar längst ner i inlägget till hennes material.

Lavendelolja

Du kan tro jag blev förvånad när jag gjorde Lavendelolja och insåg att den doftar…. pepparkaka. En liten svag mjuk hint av pepparkaka. Så himla mysig. Den smörjer jag in mig med om jag bränt mig i solen och den är en av de oljor jag använder på fötterna när jag ska sova. Då blir fötterna varma och mjuka och jag somnar lättare.

Calendulaolja

En riktig klassiker. Så mild och läkande att den används till bebisar. Den gör jag läppcerat av och har i alla vårdande salvor som jag gör. En bra basolja helt enkelt.

Johannesört

Tung mustigt röd är oljan och lika tung som oljan är lika lätt blir jag inombords av oljan. Typ så. Det är lite som att smörja sig med en bit av solen. Den funkar även bra vid solbränna dock viktigt att inte smörja med den innan du lägger dig i solen. Huden blir känsligare för solens strålar. Men på kvällen går bra. Och äter du blodförtunnande eller tar preventivmedel bör du kolla med din läkare först. Eftersom Johannesörten är blodförtunnande i sig och kan påverka p-medel så att det inte skyddar mot graviditet som det ska. En annan cool grej med Johannesörtsoljan är att den kan lindra vid muskel och tom nervsmärta. Svårtslaget.

Jag har gjort flera andra oljor också, rosenoljan till exempel. Men den tror jag får ett eget inlägg. Grobladsoljan med sin magiska utdragnings och läkningsförmåga. Den ljuvliga maskrosoljan som en varm sommarbris. Gurkmejeoljan som har ett helt eget avsnitt i kursen. Rölleke och hjärtstilla oljan. Säkert har jag glömt någon. Och jag har fler jag inte provat än som Vallörtsoljan. Den kallas ”Boneknit” i folkmun för att den anses läka skelett. Ja du hör ju. Så mycket spännande!

Kamis utbildning, bjuder på gratisvideos och ett webinar

Just nu bjuder Kami på två stycken gratisvideor om hur du gör oljor. Och ett gratiswebinar. Vad jag förstår är det sista gången hon bjussar på dem. Allt material är på engelska, inkl kursen.

Från 24 april kan du se videon hur du gör lavendelolja via den här länken

Från 27 april är det dags för Calendulaolja via den här länken

2 maj är det webinar om Johannesörtsoljan ”little known uses of the queen of herbal oils” via den här länken

Och är du nyfiken på kursen kan du anmäla dig via den här länken

Lämna ett svar