Livsstil,  Ren skönhet

I mitt badrum- No Poo

Fler och fler börjar fråga mig efter recept när de hör att jag inte rengör mig på samma sätt som andra. Jag tror inte så mycket på det här med artificiella kemikalier och konstgjorda sätt att tvätta min kropp. Därför tänkte jag publicera en serie inlägg där jag delar de recept jag kommit över under ettiketten No Poo. Jag börjar att visa er den här bilden på min lilla hylla i duschen där jag även har en Dr Westerlund och en rotborste (klassiska bra att ha).

Vi börjar i översta högra hörnet där jag har min hårtvål från Malin i Ratan. Den innehåller nässlor som är fin, fint för håret. I burken bredvid har jag kokosoljan. Den har jag till allt, i håret,  på kroppen, i ansiktet och i underlivet. Sen har jag tre flaskor till med olika oljor. Jojoba till håret, ricinoljan för grov ansiktsrengöring (med bikarbonat) och i pipettflaskan har jag min färdigblandade olja till ansiktsrengöring. Honungen har jag när jag gör en snabb ansiktstvätt, jag använder den som tvål helt enkelt. Kroppstvålen som faktiskt är två mindre, en med ringblomma och citrus för morgondusch och en med lavendel för kvällsdusch också från Malin.

Det kanske låter mycket och krångligt, lugn, jag ska guida er genom recepten framöver. Hoppas ni gillart!

2 kommentarer

Lämna ett svar