Under förra veckans höstlov var jag i Holmsund och höll en workshop på biblioteket för barn från 7 år. Fast jag fick en farmor och en pappa att skapa också. Det gjorde dem nog gott. Här ser ni vår lilla by som vi fick till. Muminhus, tak med morötter på, balkonger, ett helt höghusområde, figurer som bodde i huset, till och med bäddade sängar med sängkläder! Vi kikar närmare…
Ser ni figuren på brandstegen på huset till vänster? En av föräldrarna byggde ihop en modell av deras eget hus. Det är tegelhuset ni ser längst till höger. Ser ni också att Muminmamman är på väg ut?
Här ser ni ett prima hus med fällbart tak och i huset fanns en byrå med en lampa på. Den här arkitekten hann med alla de här tre husen innan hemfärd. Även om jag som ledare för workshopen tyckte att hundkojan ni ser längst bak kunde få lite mer  piff så meddelade arkitekten att den minsann var klar. Jahopp! Då säger vi så.
Jag fick även en chans att prova mina egna husmodeller för urklipp och montering. De funkade prima. Lite mer arbete på dem och sen kommer jag lägga upp så ni kan ladda hem egna och rita, klippa å klistra ni med. Bra va?