Kreativt

Hela huset lekte med hammare och spik på Folketshus!

Vilken fantastisk dag! Ännu en gång var Folketshus och Hela huset leker fyllt till bredden med massor av fantastiska ungar och deras föräldrar. Årets tema i skaparrummet var återbruk. Det är en viktig del av verksamheten i stort på Folketshus, att tänka på miljöavtrycket (de har till och med ändrat menyerna så köttet är ett tillbehör istället för huvuddelen av rätterna!!).

helahusetleker

Återbruket såg ut som så, vi fortsatte att använda det materialet som fanns kvar sen förra årets Hela huset leker. Det kompletterade med metallslöjd av kapsyler och konservburkar från Folketshus egna restaurang. Alltså inget nytt inköp.

I år hade jag bjudit med mig Felix Wink från Hemslöjdsföreningen i Västerbotten. Vilket var väldigt lyckat eftersom han fanns tillgänglig för metallslöjden då barnen hamrade, täljde och spikade.

helahusetleker
helahusetleker
helahusetleker

Spikandet var i och för sig förenat med livsfara, fast vad gör en inte för alla dessa underbara ungar som sprudlar av kreativitet och idéer? Jo, det är bara att be en bön och hoppas att de håller tungan rätt i mun och träffar på spiken!

Som tur var hade vi även lite förstärkning från Unga örnar några timmar. Det var väldigt uppskattat med tanke på att vi var så välbesökta under dagen. Annars hade vi inte alls hunnit med.

Jag fick bland annat lära mig att om du knögglar ihop vitt silkespapper och limmar på det på en glasburk, så kan du måla på pappret med vattenfärg. Då blir det en superfin ljuslykta! Jag som bara tänkte att vi skulle limma pappret rätt på. Trist när jag tänker efter så här i efterhand… Eller nä! Fint det med vetja.

helahusetleker
helahusetleker

Här har jag precis städat av och sköljt ur alla penslar.

Tack alla som kom och gjorde dagen så lyckad!

Lämna ett svar