Kreativt,  Livsfilosofi,  Livsstil

Konstnären Åsa Boström böjer tid

Foto: Åsa Boström

Åsa är entreprenör, konstnär och författare. Hon kombinerar sitt konstmakande och skrivande med coaching. Åsa hjälper sina klienter att få fatt i och förverkliga sina kreativa drömmar.

asabostrom

När jag frågar Åsa om hennes verksamhet svarar hon genom att beskriva sin väg och verksamhetens uppstart som slingrig. Ett utforskande av olika arbetssätt, arbetsplatser och samarbetspartners inom konst, text och undervisning. Målet för henne är att kunna arbeta var som helst, utan att vara bunden till en fysisk plats för att ge den frihet hon eftersträvar i sitt konstmakande och skrivande.

Att vara global

Åsas arbete sker gärna på andra platser runt om i världen än hennes västerbottensgård som är belägen i Innansjön, en liten by utanför Skellefteå. Genom att hjälpa andra i sina kreativa processer, precis som hon gjort för sig själv, skapar hon sin egen plats. Verktygen Åsa använder sig av tar hon från sin bakgrund som kreatör, skrivarpedagog, yogalärare och coach, bakar ihop dem och erbjuder en bred coaching till sina klienter. Verksamhetens centrala begrepp är humanekologi och kreativ hållbarhet. Med Åsas egna ord;

”Min företagsstart var ett uttryck för ett omfattande ifrågasättande av hur jag egentligen vill och behövde arbeta och leva för att känna mig i balans, använda min kreativitet till fullo och ge tillbaka till omvärlden på ett så värdefullt sätt som möjligt.”

asabostrom
asabostrom

Åsa förverkligar  detta genom att främst ha en webbaserad verksamhet, eftersom coachingen endast kräver en dator kan hon ta med sig jobbet vart hon vill. Det är ett medvetet val att erbjuda coachning främst via mail istället för fysiska möten. På så sätt kan hon resa runt i världen och samla intryck och material till sina konstverk och texter, samtidigt som hon hjälper sina klienter.

En arbetsdag på gården

När jag träffade Åsa var hon hemma på sin gård och då ser rutinerna lite annorlunda ut än om hon är på resande fot, även om basen tas med hemifrån.

kl 8

Uppstigning, vädra och tända rökelse, några yogaövningar följt av en halvtimmes meditation. Rökelsen blir aldrig så där tung utan vädrandet låter den ligga som en topp över det ljusa rummet. Det skapar en väldigt fin energi i rummet tillsammans med meditationen.

kl 8.30
Frukost i ett soldränkt kök, gröt, te och ett glas juice med extra nyttigheter i i pulverform.

kl 9
Arbete framför datorn med peppig musik i bakgrunden och smuttandes på kvarvarande te från frukosten i en tung asiatisk gjutjärnskanna.

kl 9.21
Mer te och ett samtal till supporten för webbsidan. Arbetet framför datorn varvas med läsning i pappersform i fåtöljen.

kl 10.30
Kaffe i solen.

kl 10.45
Mer arbete vid datorn varvat med hushållssysslor så som att tömma diskmaskinen och vika in tvätt.

kl 12
Coachingsamtal med klient

kl 13.10
Lunch lagas sjungande i köket. Efter lunchen en promenad i solen runt i byn och på skogsstigar i 40 min.

kl 15.15
Yoga Nidra, djupavslappning. 20 min.

kl 15.45
Coaching

kl 16.30
Middag hemma hos föräldrarna som också bor i byn.

kl 17.15
Vädrar, tänder rökelse och svarar på mail. Alla mail hanns inte med utan hälften fick vänta till morgonen efter.

kl 18
”Rasades det av” (Åsas eget uttryck om cyklandet) på motionscykeln följt av yoga till peppig musik innan dagen avslutades.

Reflektion

För mig som lätt dras in i det Lutherska tankemönsterna; ”arbetar jag så arbetar jag, inget annat”, var det en befrielse att få vara med under den här dagen. Vara med och se hur en arbetsdag som är upplagd efter behov kan se ut. Att faktiskt tillgodose kroppens behov av rörelse, sinnenas olika behov med dofter och musik och ändå få så mycket arbete gjort. Själv kan jag lätt hamna framför datorn i ett ensligt knattrande av fingrarna på tangenterna tills ögonen svider om jag inte är tillräckligt uppmärksam och medveten om vad jag gör. Därför har även jag små rutiner för att undvika dessa situationer. Fast de är å andra sidan inte ens i närheten av Åsas rutiner. Jag får sådan inspiration att se hur andra gör och att det funkar så bra! Hur ser dina arbetsrutiner ut? Har du några speciella trix för att undvika hålögdhet och skrikande mage när du är i flow eller under piskan? Berätta gärna, kanske vi kan dela knep med varann?

asabostrom

Åsa bjuder dig som läsare av min blogg på ett erbjudande, du får 20% rabatt på valfri coaching veckan ut (tom. tis den 22/9).

Passa på att boka in dig för att få fart på dina kreativa projekt du med! Hör av dig till Åsa på infoasabostrom.se för att boka din tid och ta del av rabatten. Skriv PetraEleonoras läsare i ämnesraden.

Alla foton i artikeln är tagna av Åsa Boström.

Lämna ett svar