I helgen slog Västerbottensmuseet upp portarna för utställningen Stilmedveten som turnerar i vårt avlånga land. Stilmedveten är ett projekt som drivs av organisationen Sveriges Konsumenter i syfte att uppmuntra till en roligare, smartare och mer hållbar modekonsumtion. Utställningen riktar sig till ungdomar och unga vuxna, fast jag tror att alla har nytta av att kolla in den.

Till utställningen hör workshops för skolklasser. Det är här jag kommer in i bilden. Jag kommer presentera utställningen och hålla workshops med inbokade skolklasser under veckan och vi ska göra om t-shirts tillsammans. Megakul!

För att förbereda mig provade jag några av Stilmedvetens beskrivningar. Jag började att armsticka, beskrivning hittar du här.

Fort gick det. Vips hade jag gjort en megalång sjal. Mattrasorna köpte jag i somras av en snäll farbror som rensat ur sin mors tygskatter. Dubbelt återbruk kan vi kalla det.

Tack vare Myrorna i Umeå kunde jag även öva på t-shirtar. Jag övade fyrfläta, femfläta och gjorde flera hårband, bälte och väska. Sen kunde jag inte låta bli att designa om några t-shirtar också. Tröjan på bilden kommer jag ha som arbetströja under veckan. Den passar utmärkt med temat hållbarhet, eller hur? Synkronicitet kallas det visst.
Nästa vecka fortsätter jag att visa ett av hårbanden jag gjorde och bältet.

Inlägget sponsrades med t-shirtar av:

                                                  Tusen tack!