Livsfilosofi

Uppladdning för projektet Stilmedvetens landning i UÅ

Organisationen Sveriges konsumenter har satt ihop ett projekt; Stilmedveten. Det är en utställning som turnerar runt om i Sverige. Till utställningen hör även workshops för skolklasser. När utställningen landar i Umeå gör den det på Västerbottens museum. De har anlitat mig för att presentera utställningen och hålla workshops för skolklasser under veckan. Och vi ska göra om t-shirts tillsammans. Megakul!

För att förbereda mig provade jag några av Stilmedvetens beskrivningar. Jag började att armsticka, du använder alltså armarna som stickor.

stilmedveten
stilmedveten

Fort gick det. Vips hade jag gjort en megalång sjal. Mattrasorna köpte jag i somras av en snäll farbror som rensat ur sin mors tygskatter. Dubbelt återbruk kan vi kalla det.

stilmedveten

Tack vare Myrorna i Umeå kunde jag även öva på t-shirtar. Jag övade fyrfläta, femfläta och gjorde flera hårband, bälte och väska. Sen kunde jag inte låta bli att designa om några t-shirtar också.

Tröjan på bilden kommer jag ha som arbetströja under veckan. Den passar utmärkt med temat hållbarhet, eller hur? Synkronicitet kallas det visst. Nästa vecka fortsätter jag att visa ett av hårbanden jag gjorde och bältet.
Inlägget sponsrades med t-shirtar av:
Tusen tack!

Lämna ett svar