Livsfilosofi,  Livsstil

Livskonstnären Linnea Sigurdson skapar sina egna verksamhetsområden

linneasigurdsson
Foto: Linnea Sigurdsson

Först ut att presenteras från mitt examensarbete är Linnea Sigurdson. Vi träffades en kväll hemma i hennes kombinerade kontor och lägenhet. Tiden flög iväg och det hann bli mörkt innan jag for hem igen. Det var med en varm känsla i magen av både många koppar te och vårt fina samtal.

Hemmakontor
linneasigurdsson

Linnea visade mig in i lägenheten och började med att visa sin nya ergonomiska arbetsplats. Bordet har hon snickrat ihop tillsammans med sin bror som är slöjdlärare på universitetet.

Sen pratade vi om allt mellan himmel och jord. Långt mer än vad som rymdes i min uppsats. Om hur du som egenföretagare som sitter ensam och arbetar, kan bryta ensamheten genom att bjuda andra egenföretagare på lunch. Friheten som egen. Och vikten att behålla sin värdegrund och inte bara arbeta för att tjäna stora pengar (även om det såklart inte är fel att tjäna pengar, det är helt nödvändigt).

linneasigurdsson
Foto: Linnea Sigurdsson

Vi pratade om hur viktigt det är att dricka kaffe. Och helst bara göra en sak i taget just då – dricka kaffe. Av bilden att döma så misstänker jag att det inte alltid går att få till. Jag vet ju själv, ibland tar lusten över och det går inte att hålla sig från att bara göra lite lite…

Vi hittade också några gemensamma nämnare, som till exempel vår kärlek för Pocket shops anteckningsböcker. De har så mjukt papper och de är så sköna att rita och skriva i. Linnea skriver ner allt i dem, det blir några böcker per år. De många, långa bussresorna hon gör främjar detta beteende. Det är så lätt att komma på idéer under resans gång menar hon

linneasigurdsson
linneasigurdsson
linneasigurdsson

Linnea presenterar sig själv som filmare, grafisk formgivare och musiker. Med andra ord en multipassionerad person som skapar sitt eget verksamhetsområde. Linnea är bosatt i Umeå och gör större delen av sitt arbete på resande fot i landets norra avkrokar. Kärleken och närheten till naturen är viktig. Ännu en gemensam nämnare.

linneasigurdsson

Så här kan det se ut när Linnea är ute i fält.

Filmare

I sitt filmande porträtterar Linnea människor som verkar utanför normen i vårt samhälle. Hon menar att media matar oss med en ensidig bild. Vilket driver henne till att lyfta fram osynliggjorda människor som med Linneas egna ord;

”sprider hopp om medmänsklighet, hållbarhet och fördjupning av oss som mänskliga varelser.”

Jag håller med Linnea om att vi blir matade med en alldeles för begränsad bild av olika typer av människor. Normen är för snäv. Därför kändes det extra fint att få lyfta in Linnea och hennes arbete i mitt examensarbete. På det här viset kan jag bidra och hjälpa Linnea i hennes strävan att upplysa människor att det finns en annan bild. En alternativ bild av hur människor i Sverige lever. För Sverige är ett avlångt land och rymmer många olika typer.

linneasigurdsson
Foto: Moa Frygell

Linnea startade sitt företag under sista året på sin utbildning. Det var en förutsättning att hon hade företag för att kunna söka finansiering för sitt examensprojekt. Efter det har det bara rullat på. Trots att hon redan innan företagsstarten fick höra att det aldrig skulle gå att försörja sig på hennes arbete, har hon gjort det i flera år nu. Det var ett ganska stort risktagande och en väldigt modig handling av en person som fick, och fortfarande får, höra av omgivningen att det är omöjligt att leva på ett eget företag av det slaget som hon driver.

Lyckligtvis påverkade det inte Linnea nämnvärt. Utan hon viftade bort det och berättade med ett leende att hon älskar att se sig själv som nybörjare, eftersom det blir så mycket enklare då. Linnea menar att med en nybörjarattityd får hon lära sig massor som hon annars skulle ha missat. Istället för att gå in med inställningen att hon är expert på grund av utbildning, erfarenhet eller liknande hjälper det Linnea i hennes utveckling. Både på ett personligt och professionellt plan genom att vara ödmjuk och öppen.

linneasigurdsson
Foto: Linnea Sigurdsson
Blogg

Linnea har precis påbörjat en provperiod av bloggande i anslutning till nylanseringen av hennes hemsida. Meningen är att bloggen ska vara ett medium för att nå ut på ett mer personligt sätt och hon eftersträvar en kontinuitet i vad som skrivs och förmedlas, det ska hänga ihop även om det är olika inlägg. Bloggandet är som sagt ett prov som kan vara ett sätt att påminna omgivningen om att hon finns och vad hon funderar på. Kanske kommer hon fortsätta, kanske kommer hon avsluta. Det beror på hur hon trivs med formen av kommunikationen, det får dock tiden visa.

In och läs hennes inlägg och följ med i hennes tankar du med! Följ länken sigurdsonproduktion.se

Gillar du hennes bilder? In och följ på Instagram @sigurdsonproduktion

Lämna ett svar