Livsstil

PUNKSLÖJD x Felix Wink Crafted Design x Västerbottenslöjd = UxU!!!

I helgen går Umeås första co-foundade Festival, UxU av stapeln och vi kommer vara där! Ett projekt som jag och Felix Wink Crafted Design har dragit ihop med stöd av Västerbottens läns hemslöjdsförening. Tillsammans med festivalbesökarna bygger vi en inspirerande mötesplats. Det färdiga resultatet blir till en plats att möta varandra och slå sig ner för reflektion. Själva byggandet blir en aktion. Den visar att slöjden finns. Och gör den intressant på ett nytt sätt för den oinvigde, som kanske endast känner till slöjd från skolbänken.

Vi vill göra detta och bidra till uppmärksamhet till slöjden för att skapa en framtid för slöjden och våra egna verksamheter där vi värnar mycket om kunskapen och glädjen i att skapa med sina egna händer.

Vi ser det som en förläning av utställningen Next Level Craft och planerar att binda ihop platsen med utställningen med hjälp av färger och formspråk. Det ger en tydlig öppning kring vad slöjd är och kan vara.

Kom och slöjda med oss på Fredag 18/7 kl 11-16. Du behöver ingen biljett till UxU under dagen. Du som har en UxU-biljett kan även njuta av det färdiga resultatet i det norrländska skymningsljuset. Det kommer bli en färgsprakande fest där vi arbetar tillsammans i både trä och textilt.

Ett speciellt tack till Västerbottens Hemslöjdsförening för deras stöd.

Lämna ett svar