Kreativt,  Livsstil

Next Level Craft, en nymodig slöjdutställning

Den 13:e juni invigdes slöjdutställningen Next Level CraftVästerbottens museum, självklart var jag där och njöt i fulla drag när mina favoritkategorier mystik, väsen och slöjd möttes och skapade denna fantastiska utställning. Det är Hemslöjdskonsulenterna i de fyra norrlänen som står bakom projektet tillsammans med Aia Jüdes som är den konstnärliga ledaren.

Alla föremålen är skapade av slöjdare i länen sammansatta till denna magiska procession som skrider fram genom dag och natt. Under natten exploderar ena väggen och bilder och musik visar oss något alldeles extra.

Utställningen står kvar till och med den 24:e september innan turnén runt om i norrlänen sätter fart. Se till att besöka den!

På vernissagekvällen startades det upp olika slöjdworkshops, mina barn såg till att tälja sig varsin träsked. Vi fick även tag i några textilkit där vi fick material till att göra armband med yllebroderier.

Visst får vi till dem rätt bra? Jag blev visst väldigt inspirerad av ögat på utställningen, vilket jag upptäckte när mitt broderi började ta form. Det andra syns det tydligt en diamant på, precis som i utställningen. Ingen dum idé av hemslöjdskonsulenterna att plocka upp besökarna och låta dem bearbeta sin inspiration direkt.

Lämna ett svar