Kreativt

Jag har fått ett Stipendium för slöjd

Jag har fått äran att vara med på Västerbottens läns hemslöjdsförenings årsmöte för att ta emot deras stipendium tillsammans med Felix Wink. Felix och jag gjorde en slöjd pop-up tillsammans i somras (mer om den här ) och vi jobbar båda med slöjden i hjärtat. Att det blivit uppmärksammat hos hemslöjdsföreningen känns så himla kul.

Motiveringen lyder:

För schysta insatser under Kulturhuvudstadsåret 2014 samt uppmuntran till fortsatt nytänkande inom slöjdområdet.

Det vackra diplomet är gjort av Agneta Flock och inramningen står Lloys konst och ram för. När jag gjorde min praktik på hemslöjdsföreningen förra året valde jag att ta en blå ram till diplomet istället för en vit. Föga anade jag då att jag själv skulle ha ett likadant diplom på min egen vägg ett år senare!

Det var inget dåligt sällskap jag var med den dagen vill jag lova. Samtidigt som vi fick vårt stipendium, fick Georg Lövgren ett förtjänstmärke i guld. Georg har bland annat kommit på ett sätt att  få ut mer av virket när en svarvar skålar. På så vis blir det mindre spill. Skålarna som står framför honom är gjorda ur samma stycke (!!). Läs mer om Georg och oss andra på Västerbottensslöjd.

Jag vill rikta ett hjärtligt tack till Västerbottens läns hemslöjdsförening för mitt vackra diplom (som redan hittat sin plats på väggen i ateljén) och stipendiet. Det kommer användas väl. Var så säkra.

Lämna ett svar