Petra Eleonora

kom ihåg vem du är i bruset av alla andra

Bygg en Pionlampa av en rislampa & servettblommor.

För att bygga en Pionlampa krävs inte mycket material och verktyg däremot är det bra med uthållighet och tålamod.

Du behöver:

En rislampa i valfri storlek och form.
(brukar finnas på loppisar eller olika välsorterade varuhus).


Limpistol


Servettblommor, antalet blommor får du anpassa efter storleken på lampan.

Limma på undersidan av blomman och fäst på lampan. Viktigt att tänka på är att inte sätta blommorna för tätt, du vill att ljuset ska ta sig igenom (lite grann i alla fall).

Det kan vara bra att börja på en topp och arbeta sig runt runt ner över lampan.

När den är färdig har du ett riktigt mästerverk!
Det tog mig ungefär 8 timmar att göra klart den här lampan. Det blev många timmar framför olika filmer.

Har du några frågor hör bara av dig så hjälper jag så gott jag kan.

30 thoughts on “Bygg en Pionlampa av en rislampa & servettblommor.

  1. Jag har länge funderat på vad jag ska ha för lampa i min lägenhet och detta är ju uppenbart. Har ju min gamla rislampa.. Tack för inspiration!

  2. Jätte snygg lampa! Blev väldigt inspirerad till att göra en pionlampa i mitt pysselrum 🙂 Undrar lite om servetterna ni använt. Är det stora servetter, alltså typ IKEA-servetter? Försökte mig på att göra blommor, eller ”pompoms”, men tror att jag hade för små servetter..

  3. Tack Fröken Luju! Vad kul, jo det är Ikeas servetter. Men jag har även provat med andra mindre och då blev det bara mindre blommor. (tex. i inlägget där jag visar hur jag gör blommorna) Ju fler lager det är i servetten desto fylligare blomma, om du har mindre med färre lager kan du kanske använda två i varje blomma?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.