Petra Eleonora

kom ihåg vem du är i bruset av alla andra

Eijas Disktrasor i melerad lin

I förra inlägget nämnde jag min Stickerska Eija. Det går i rasande fart när hon kör sin stickmaskin. Något helt annat än när jag sitter och handstickar. När hon gjorde trasorna till mig gjorde hon även några i egen design, melerade. Se så fina! Jag tänker att det inte syns så väl att de blir smutsiga när de är melerade.

Att byta ut sin vanliga Wettextrasa till en i Lin som du kan tvätta om och om igen (innan du slänger den på komposten) är en bra handling för miljön. Wettex ska ju också vara av naturmaterial och ska gå att kompostera… Fast den är framställd av cellulosa och bomullsviskos. Att framställa viskos är en giftig historia så det hjälper liksom inte att det är naturmaterial. Att framställa lin däremot (särskilt ofärgad) är inte alls lika snuskig historia.

Så vad vill jag med det här inlägget? Jo, inspirera dig till att skaffa dig en lintrasa! Vad väntar du på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.